Astrid Serine Hoel jobber som frilans scenekunstner. Hun jobber som danser, koreograf og skuespiller for ulike teatre og produksjonsselskaper, i tillegg til å produsere egne forestillinger.

Astrid Serine Hoel har kvensk bakgrunn, og er blant annet opptatt av å formidle kvensk kunst og kultur gjennom sitt kunstnerskap. I 2020 ledet hun et internasjonalt innsamlings-prosjekt der målet var å kartlegge så mye som mulig av dans og bevegelsesmateriale som kan knyttes til kvensk kultur. Dette er det første innsamlings-prosjektet i sitt slag.

Nå holder hun på å utvikle forestillingen “Karhutanssi” (på norsk: “Bjørnedans”), som skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2023. Forestillingen vil inneholde noe av materialet fra innsamlingen i 2020. Tradisjonsdans knyttet til kvensk kultur mikses med break, house og samtidsdans.

I 2021 turnerte Astrid Serine med forestillingen “Nordens krokodille“, en forestilling hun hadde laget i samarbeid med Anne Margaret Nilsen, Trygve Beddari og Aksel-Otto Bull på Unge Viken Teater. Den ble spilt 90 ganger i Viken, Troms og Finnmark. I “Nordens krokodille” var Astrid Serine skuespiller, danser, koreograf og tekstforfatter. Forestillingen skal på ny turné i Viken i 2022 og i Finnmark i 2023.

I 2021 var Astrid Serine Hoel også med på å åpne det nasjonale museet Ruija Kvenmuseum i Vadsø. Sammen med jazzmusiker Arve Henriksen danset hun i “Den kvenske arven”, der de kombinerte improvisasjon og satt materiale for å formidle søken etter identitet.

I 2019 satt Astrid Serine Hoel opp forestillingen “Merenneidon helmet” (på norsk: “Havfruas perler”) i samarbeid med musikerduoen Beddari-Nilsen. Dette var den første produksjonen hvor hun involverte den kvenske kulturen i det kunstneriske uttrykket. Forestillingen ble spilt rundt 40 ganger og turnerte i Troms, Finnmark og Oslo. I “Merenneidon helmet” var Astrid Serine danser, skuespiller, koreograf og tekstforfatter.

I 2022 har Astrid Serine blant annet vært danser og koreograf i “Føtter med røtter”, et DKS-opplegg for 8.-10. klassinger ved Norsk Folkemuseum. I år er hun også skuespiller i forestillingen “Det usynlige folket”, den første profesjonelle forestillingen til det nyoppstartede, nasjonale turnéteateret: Kvääniteatteri – Kventeateret . “Det usynlige folket” spilles blant annet på Nasjonalteateret i Oslo og Hålogaland Teater i Tromsø. I tillegg er Astrid Serine skuespiller og danser i “Pohjoinen-Davvi-Nord”, en produksjon av Tornedalsteatern i Sverige. “Pohjoinen-Davvi-Nord” en forestilling med kunstnere fra Norge, Sverige og Finland, og turnerer i disse tre landene.

CV – English

CV – Norsk

Advertisement