Astrid Serine Hoel jobber som frilans scenekunstner. Hun jobber som danser, koreograf og skuespiller for ulike teatre og produksjonsselskaper, i tillegg til å produsere egne forestillinger. For øyeblikket er hun ansatt på Unge Viken Teater, der hun turnerer med forestillingen “Nordens krokodille”. Den skal spilles rundt 100 ganger for 1.-4. klassinger i DKS Viken, Troms og Finnmark. I “Nordens krokodille” er Astrid Serine skuespiller, danser, koreograf og tekstforfatter.

Astrid Serine Hoel har kvensk bakgrunn, og er blant annet opptatt av å formidle kvensk kunst og kultur gjennom sitt kunstnerskap. I 2020 ledet hun et internasjonalt innsamlings-prosjekt der målet var å kartlegge så mye som mulig av dans og bevegelsesmateriale som kan knyttes til kvensk kultur. Dette er det første innsamlings-prosjektet i sitt slag.

I 2019-2020 satt Astrid Serine Hoel opp forestillingen “Merenneidon helmet” (på norsk: “Havfruas perler”) i samarbeid med musikerduoen Beddari-Nilsen. Dette var den første produksjonen hvor hun involverte den kvenske kulturen i det kunstneriske uttrykket. Forestillingen ble spilt rundt 40 ganger og turnerte i Troms, Finnmark og Oslo. I “Merenneidon helmet” var Astrid Serine danser, skuespiller, koreograf og tekstforfatter.

Tidligere i 2021 var Astrid Serine Hoel med på å åpne det nasjonale museet Ruija Kvenmuseum i Vadsø. Sammen med jazzmusiker Arve Henriksen danset hun i forestillingen “Den kvenske arven”, der de kombinerte improvisasjon og satt materiale for å formidle søken etter identitet.

I 2022 skal Astrid Serine blant annet være danser og koreograf i “Føtter med røtter”, et DKS-opplegg for 8.-10. klassinger ved Norsk Folkemuseum. Hun skal også være skuespiller og danser i forestillingen “Det usynlige folket”, den første profesjonelle forestillingen til det nyoppstartede, nasjonale turnéteateret: Kvääniteatteri – Kventeateret.

CV – English

CV – Norsk