Astrid Serine Hoel jobber som danser, koreograf og skuespiller for ulike teatre og produksjonsselskaper, i tillegg til å produsere egne forestillinger. I 2023 er hun ansatt som skuespiller og danser for det nasjonale turnéteateret: Kvääniteatteri – Kventeateret.

Astrid Serine Hoel har kvensk bakgrunn, og er blant annet opptatt av å formidle kvensk kunst og kultur gjennom sitt kunstnerskap. I 2020 ledet hun et internasjonalt innsamlings-prosjekt der målet var å kartlegge så mye som mulig av dans og bevegelsesmateriale som kan knyttes til kvensk kultur. Dette er det første innsamlings-prosjektet i sitt slag.

Nå er hun aktuell som koreograf og danser i forestillingen “Karhutanssi” (på norsk: “Bjørnedans”), som skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2023. Forestillingen vil inneholde noe av materialet fra innsamlingen i 2020. Tradisjonsdans knyttet til kvensk kultur mikses med blant annet break, house og samtidsdans. Med 9 utøvere på scenen kan man si at dette blir Norges første kvenske danseforestilling i stor skala!

I 2022 var Astrid Serine skuespiller i forestillingen “Det usynlige folket”/“Näkymätön kansa”, den første profesjonelle forestillingen til Kvääniteatteri – Kventeateret . “Det usynlige folket” ble blant annet spilt på Nasjonalteateret i Oslo og Hålogaland Teater i Tromsø. I tillegg var Astrid Serine skuespiller og danser i “Pohjoinen-Davvi-Nord”, en produksjon av Tornedalsteatern i Sverige. “Pohjoinen-Davvi-Nord” er en forestilling med kunstnere fra Norge, Sverige og Finland, og den turnerte i disse tre landene. I 2022 var Astrid Serine også danser og koreograf i “Føtter med røtter”, et DKS-opplegg for 8.-10. klassinger ved Norsk Folkemuseum.

I 2021 turnerte Astrid Serine med forestillingen “Nordens krokodille“, en forestilling hun laget i samarbeid med Anne Margaret Nilsen, Trygve Beddari og Aksel-Otto Bull på Unge Viken Teater. Den ble spilt 90 ganger i Viken, Troms og Finnmark i 2021. I “Nordens krokodille” var Astrid Serine skuespiller, danser, koreograf og tekstforfatter. Forestillingen var også på turné i Viken i 2022, og skal videre turnere i Viken i 2023, med Thali Liberman som innhopper for Astrid Serine Hoel.

I 2021 var Astrid Serine Hoel med på å åpne det nasjonale kvenske museet Ruija Kvenmuseum i Vadsø. Sammen med jazzmusiker Arve Henriksen danset hun i “Den kvenske arven”, der de kombinerte improvisasjon og satt materiale for å formidle søken etter identitet.

I 2019 satt Astrid Serine Hoel opp forestillingen “Merenneidon helmet” (på norsk: “Havfruas perler”) i samarbeid med musikerduoen Beddari-Nilsen. Dette var den første produksjonen hvor hun involverte den kvenske kulturen i det kunstneriske uttrykket. Forestillingen ble spilt rundt 40 ganger og turnerte i Troms, Finnmark og Oslo. I “Merenneidon helmet” var Astrid Serine danser, skuespiller, koreograf og tekstforfatter.

CV – English

CV – Norsk