Astrid Serine Hoel er danser og koreograf, men hun gjør også oppdrag som skuespiller. I tillegg skriver hun scenetekster. Hun har base i Oslo og jobber i store deler av Norge. Hun setter opp egenproduserte forestillinger og hun jobber for andre kompanier og produksjonsselskaper.

Nå er Astrid Serine Hoel aktuell med forestillingen «Nordens krokodille» som har première på Unge Viken Teater i mai 2021. Forestillingen skal turnere gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Viken. I denne produksjonen er Astrid Serine Hoel utøver, koreograf og manusforfatter.

Tidligere har hun satt opp forestillingen «Merenneidon helmet» (på norsk «Havfruas perler») i samarbeid med musikerduoen Beddari Nilsen. Den han turnert gjennom Den Kulturelle Skolesekken, Den Kulturelle Spaserstokken og som gjestespill ved ulike festivaler og arrangementer i Oslo, Viken, Troms og Finnmark. I denne produksjonen var Astrid Serine Hoel produsent, koreograf og utøver. Forestillingen har skapt stort engasjement hos både barn og voksne! Anmeldelser og nyhetsartikler om forestillingen ligger under «Omtaler».

Astrid Serine Hoel engasjerer seg for kvensk kultur, en av de nasjonale minoritetene i Norge. I 2020 ledet hun prosjektet «Innsamling og videreføring av kvensk dans og bevegelse». Det er forsket lite på danse- og bevegelsestradisjoner knyttet til kvensk kultur, så Astrid Serine Hoel en av få som har kjennskap til dette fagfeltet.

CV – English

CV – Norsk